tisdag 24 juli 2012

Städning och underhåll av Bianca

Kapten väckte övriga i besättningen kl 07.00 och sa att nu var det dags att släppa förtöjningarna och ge oss av mot Nesna. Det skulle vara lite mindre vind på morgonen och det stämde faktiskt. Fick en härlig segling in i fjorden som går in till Mo i Rana. Tog till höger efter en ö och fick motvinden rätt i fören igen, men den lilla seglingen fick upp humöret hos besättningen och känslan av den tysta seglingen där det bara hörs vattenbruset från Bianca som forsar fram är helt underbart. Motorgång är inte lika kul speciellt inte i motvind. Anlände samtidigt som Hurtigruten in i Nesna och efter ett sjöråd beslutade vi att förtöja och låta vinden mojna till imorgon innan vi seglar vidare. Nesna är ett litet samhälle (har egen högskola) men är stort efter alla de små hamnarna Bianca har besökt. Det kändes nästan som vi var tillbaka till civilisationen. Ett par större affärer att handla i är inte fy skam.
Nesna hamn under tunga måln

Eftermiddagen har gått i att städa och fixa med Bianca. Låter kanske inte så kul men efter ett många veckor till havs såg Biancas däck inte så kul ut längre. Fram med nagelborste och rengörningsmedel. Rederiet antog utmaningen att skrubba däcket och blev så nöjd med resultatet att även sittbrunen och salongen fick sig en omgång.
Kapten har fixat ytterligare lite med elen så nu hör vi t om att gubbarna på båtarna i området småpratar på VHF kanalerna. Matros Nisse har haft kökstjänst idag och trollat fram den ena goda rätten efter den andra. Matros Nisse har även fixat så att Biancas plotter nu är tipp topp igen. Biancas besättning gjorde ett försök att titta på film (dvd) på Tvn men resultatet blev engelska med finsk textning och dåligt ljud, så projektet las ner rätt snabbt. Vi antog inte utmaningen att lära finska.

Imorgon är en annan dag och som förhoppningsvis inte innehåller regn och hård vind utan sol och lagom vind som gjord för en lång härlig seglardag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar