måndag 6 augusti 2012

Out of Bergen! Fiske JAA - KAOS vid fångst!

Äntligen har Kapten fått ett stort gäng som äääälskar havregrynsgröt. Stora grytkastrullen kom fram och sju stora gröttallrikar blev tillagade.
Grötgänget a la Bianca!
Styrbords Karin tar en timeout på fem minuter ( läs 50 min)
Lag Styrbord började segla idag och tog sig galant ut ur Bergens hamn i strålande solsken och lagom med vind. Vi tränade fender knopar och hur man sköter plottern och navigationen av farlederna.
Framåt eftermiddagen hade Styrbords Karin fixat med navigationen, seglen och farlederna och blivit en hejare på att styra Bianca. Karin hade lite klagomål på att vinden inte var tillräckligt....Styrbord Karin ropade upp Biancas Kapten och bad om en tillfälligt fem minuters timeout  vid rodet som slutade med 50 minuters djup sömn nere i kajutan till allas förtjusning. Det är ett hårt liv på sjön.
Lite senare började det stora fiskeäventyret och Styrbords Frida utropade "jag vill fiska- det har jag aldrig gjort" varpå Babords Olle också ropade "jag också". All fiskeutrustning plockades fram och Fam. Lerum hade köpt finfina fiskegrejor i Strömstad. Här skulle det fiskas och fisk fick vi, upp drogs fyra läckra makrillar och KAOS uppstod på båten. Barbords Olle och Styrbords Frida bröt ut i stark gråt över hur vi behandlade fiskarna och en stor diskussion bröt ut om världens mat, kött, fisk, grönsaker. Styrbords Ellen höll sig helt cool och tittade på sina småsyskon med en mild överseende blick och fortsatte fiska. Babords Fredrik och Styrbords Karin,som egentligen skulle trösta de mindre besättningsmedlemmarna hade drabbats av fiskedj...len och Barbord Fredrik drog upp en sej så nu hade vi fem makrillar och en sej till middag. Trots protesterna åt alla av fisken till middag med stor förtjusning.
Biancas ankardram.
Kvavåg och Stolmens Hamn.
Den obligatoriska ankardrammen intogs när vi kom in i den lilla söta hamnen med den äldsta hamnvakten (94 år) vi mött någonsin. Han var så nöjd med de fina båtarna som nu låg i hamnen och speciellt den svenska för vi har ju en vacker flagga och språk. Hamnen kunde ta max 6 båtar och vi fick precis plats med en båt på 50 fot och en på 40 fot.



En lugn liten hamn kan man gott säga. Imorgon styr vi Bianca mot nya hamnar och vi fick många bra tips från båten framför oss.
Ett sent blogg inlägg men vi har varit nästan i Skottlands eller iallafall näst sista ön innan nästa stopp - Skottland eller Island och tror vi hade 1G istället för 2G eller 3G.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar