torsdag 9 augusti 2012

Hur det är att vara barn på Bianca - Gästblogg


Hej!

Nu kommer en till gästblogg. Idag är det vi, den lite yngre delen av besättningen Ellen, Frida och Olle som har fått den stora äran. Vi är 13, 10 och 8 år gamla. Idag ska vi berätta om hur det är att vara barn här på Bianca.


Alla vi tre uppe på Prediksstolen idag!
Vi tyckte att det skulle bli väldigt spännande att få segla så här långt med Bianca. Vi har ju tidigare bara seglat över till Danmark, men det här är något annat. Det är väldigt kul att segla, även fast det kan vara lite småläskigt ibland när båten lutar mycket. Annars är det mest roligt och härligt. Att styra båten och fiska är nog det roligaste! Makrill är ju väldigt gott och rätt enkelt att fånga också. Vi barn leder ju tävlingen om hur många makrillar om dragits upp. Just nu ligger siffran på minst 15 stycken.Och att styra är ju så roligt. Ellen har ju nästan slagit fartrekord med 9,4 knop. Och Frida styrde långt hon med. Man får ju också väldigt bra assistans av Kapten. Att bo i båten är inte heller dumt. Det är ju en väldigt fin båt och sköna sängar finns det ju också. Där tycker vi om att sova. Kanske lite för mycket ibland. Det kan vara jobbigt att gå upp tidigt för att kasta loss och segla iväg. Och vår hytt är ju den bästa enligt hela besättningen på Bianca. Men man kan ju alltid sova på däck. Det har vi testat och det är rätt mysigt. Där ligger man på dom blåa dynorna och bara myser tills man somnar och vaknar nån timme senare och man är nästan framme i hamnen. På båten finns det ju såklart inte lika mycket saker att göra som hemma, men Yatzy och kortleken är väl använda. Vändtia och Bubblan är bästa kortspelen. Ibland händer det att Rederiet vill vara med också och det är ju ännu roligare. Men inte lika kul när man får plocka upp hela högen för att Rederiet är rätt så bra på kort.

Makrill dras upp ur havet!
HaPå är väldigt gott. :-)
Norsk mat är god. Det bästa är nog HaPå, kokad kondenserad mjölk på burk. Då blir det som kola om man kokar det tillräckligt länge. Sånt gott borde finnas i Sverige också. Grötfrukost är ju väldigt gott. Man blir mätt och det är mysigt när man sitter där allihop och käkar gröt. Sen får man ju diska och torka. Men då är det ju bra att våra lag, Babord och Styrbord, finns. Rederiet delade in oss i lag så fort vi kom ombord på Bianca. Vi gick även igenom alla regler här på båten. Toaregler, inte gå in med skorna på, sitt still när vi lägger till, bädda sängen direkt när ni går upp osv. Många regler finns det och det är ju bra. Lag Babord består av pappa Fredrik, Kapten och Olle. Och lag Styrbord av Rederiet, mamma Karin, Ellen och Frida. Lag Babord seglar nog Bianca bäst även om alla i lag Styrbord har testat att styra Bianca. Veckan avslutades med att hela besättningen gick upp till Prediksstolen idag. En lång tur med mycket sten och uppförsbackar. Men upp kom vi och det var jättecoolt. Det tog väldigt lång tid att gå tre kilometer som kändes som 3 mil. Men det var värt vart ända steg upp dit!


Nästan hela familjen Hjelm i dingen.
Det har varit väldigt kul och lärorikt att få vara med på resan från Bergen till Stavanger. Och att vara barn på Bianca det är inte dumt det heller. Väldigt bra faktiskt. Tack för den här veckan på Bianca. Hoppas att vi kommer tillbaka någon mer gång! Och tack för att vi fick gästblogga här! Den här resan får 5 av 5 segelbåtar. WE LOVE BIANCA!!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar