lördag 25 juli 2015

1:a fisken och provning

Under de dagarna vi varit i Loch Aline har Rederiet observerat fiskarna som när tidvattnet steg blev mycket ystra. Flera gånger har fiskespöt tagits fram och Rederiet har provat fiskelyckan utan framgång. På ett speciellt ställe i inloppet till den lilla bukten vi legat i, har fiskmåsarna samlats på ett speciellt ställe  varje dag. När vi kastade loss imorse var Rederiet beredd och gav Kapten order om att sakta sakta tuffa ut för nu skulle fisken upp. Fram med fiskespöt färdigpreparerat för makrillfångst. Och som det nappade när vi närmade oss det magiska fiskestället! Jippi! Äntligen fick Rederirt fisk på sitt nya spö! Fisken hoppade runt båten och Rederiet var i ekstas medan Kapten (som ju bott i NordNorge) lugnt konstaterade att det var väl inget! Vi fick 15 små sej och som (läs Kapten) rensade, kokade i salt vatten. Serverades med nypotatis och broccoli. En underbar lunch väl framme i Oban. 
Efter lunchen började jakten på gas igen. 
Tyvärr var Biancas besättning inte så välplanerad för det blev sent innan vi tog den lilla färjan från marinan in till Oban. Så sent faktiskt att affärerna hade stängt!!
I Oban stänger nämligen affärerna redan kl 17:30! Men biljetter till Glasgow köptes och sen tänkte vi ta båten tillbaka till Bianca! Nu tror Rederiet att Kapten har en speciell näsa för wiskey för plötsligt stod vi utanför Oban destilleriet! Vi går in sa Kapten!! Det blev tom en guidad tur och vips hade Rederiet gjort sin 1:a whiskeyprovning och provat 11 årig whiskey som inte går att köpa i handeln. 
Oban producerar 1 miljoner whiskyflaskor per år och de lagras i 14 år innan de kommer ut på marknaden. 
Numera är Rederiet en mycket stolt ägare av ett whiskeyglas! 

Imorgon ska Kapten få sova på hotell och Rederiet få shoppa lite, kanske prova lite whiskey igen.  



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar