måndag 13 juli 2015

Myteri på Bianca!!

Bianca <3
Jamen det är väl tur att Kapten har ett Rederi, för det var en rätt spak Kapten som Rederiet mötte i Kinlochbervie. Avslutningskvällen med matroserna "Björn som matar fiskarna" och "Svein Tore som bara finns på bild" (Rederiet har aldrig lyckats träffa denna mytomspunna Svein Tore som varit med på olika aktiviteter men som lyckats undvika Rederiet) hade varit hård med dart och hotellets whisky var nu totalt slut. Ojoj hur skulle denna seglatsen gå då Rederiet ännu inte lärt sig tycka om whisky...än!!

Rederiet har längtat så efter sin Kapten så det var härligt att få tid tillsammans igen efter den vår som varit. Efter en lugn kväll i Kinlochbervie meddelade Kapten tidsplanen för seglatsen, tills Habour Master of Tarn with wife mönstar på i Fort Williams, Bianca behöver segla minst... 1 timme per dag för att nå målet. Rederiet ser helt häpen på Kapten och undrar nu hur i hela friden det ska gå till! Inför varje äventyr med Bianca kommer Kapten och Rederiet överens om att ta det lugnt och göra utflykter, ta dagen som den kommer osv osv. ja ja tänkte Rederiet i år kanske vi klarar det.

Bianca tuffade ut med riktning mot... tja en timmes segling. Hm ute på havet blev det 3 timmar och inte alls den hamnen som var tänkt.
Bianca la kurs mot en liten söt vik - Bad Call Bay med fin boj som det förtöjdes i. Nu blev det lite knepigt för utflykt skulle det ju göras! Kaptens favorit båt (NOT) kom fram från Biancas källare - Dingen!! In till land rodde Kapten energiskt och besättningen började gå mot affären ca 3 miles. Pust, stånk och stön var det enda som Rederiet hörde bakom sig i backarna. Tror Kapten har dålig kondis! Besättningen hann se slutet av den lokala fotbollsmatchen, handla och sen få en välförtjänt Pint på det otroligt mysiga hotellet i Scourie.

Dingen, hotellet och Bianca på boj
På väg tillbaka, fortfarande lyriska över det fina lilla hotellet och dess omgivningar, började det regna. Inte helt överraskande, men Kapten grymtade ännu mer över att han måste gå.. Rederiet peppade och och lockade med hotellet där middagen skulle intas. Ett tu tre stannade, som ur en film, en Land Rover och ur hoppade en skotska som bjöd skjuts. Kapten och Rederiet hoppade in i Land Rovern och där möttes vi av blöta pussar från en helt bedårande Jack Russel, en Patterdale valp, dess husse i förstås tvättäkta skotskrutig tweed samt fiskeverktyg, jaktvapen och allt annat som kan vara bra att ha med sig i en bil i Norra Skottland. Rederiet blev ännu mer förälskad i Skottland. Rederiet läste i sin ungdom böcker om ..kärlek, hertigar och stora slott i Skottland och ett litet ögonblick i bilen kändes det som i romanerna fast Kapten är från Norge och istället för slott bor Rederiet just nu i en båt! Nåja härligt var det iallafall. Rederiets älskade hund Ivar börjar bli till åren och Rederiet tycker att han behöver en kompis och vad kan då inte vara bättre än en Jack Russel eller en svart Patterdale valp kanske.

Rederiet och Kapten tackade för skjuts och äntrade hotellet i viken där Bianca ligger på boj. En fantastisk trerätters intogs och regnet tilltog. Nu började kapten se nedslagen ut och Rederiet undrade hur det var fatt. Mår du bra kapten? Nä jag är deprimerad för jag får inte bo på hotell inatt!!!
WHAT!!Nu tappade Rederiet hakan. Men men tänk på Bianca och Wera (Webaston heter Wera) Rederiet använde sin mest moderliga röst och sa uppmuntrande till Kapten - Du blir bara blöt och roddturen med Dingen tar inte lång stund. Men säger kapten (väldigt tjurigt) att det är en ganska lång promenad till Dingen. I nästa stund blir Rederiet helt förfärad, för nu har nog Kapten tappat allt för nästa kommentar får Rederiet att fundera på om Rederiet att ta in på hotellet och mönstrar av (kanske för evigt). Kapten utbrister -funderar på att tatuera in ett ankare med hjärta där det står Wera på underarmen. Hallå hur mycket whisky har hällts ner i Kaptens strupe för Kapten har tappat all sans nu. Som tur upphörde det att regna så Rederiet fick med den surmulna Kapten till Dingen och efter en fin roddtur var besättningen välbehållna ombord igen på Bianca.

Nästa morgon skulle Bianca och besättningen segla en timme!! Kapten förslog att titta på förutsättningarna väl ute på havet.Väl ute till havs var det behagligt om än lite vågor som besättningen kunde stå ut med. Kapten hade nu hämtat sig från sin tatuering, hotelldepression och var den mest uppmärksamma Kapten Rederiet kunde tänka sig. Men gulliga Rederiet, klarar du att segla långt? Rederiet tittade på Kapten och trodde återigen att Kapten fått alla hjärncellerna bortblåsta efter för mycket whiskyångor. När har Rederiet inte seglat i fullt
Ser ni Bianca?
seglar & ylleställ i tuffa karga förhållanden?? Det är det väl den enda verkligheten Rederiet känner till. Vad är sol, bikini och ljumma vindar?
Hursomhelst så blev timmen som skulle seglas till 10 timmar i hård sjö med sikte på Yttre Hybriderna.

Nu ligger Bianca förtöjd lugnt och tryggt i hamnen i Stornoway Marina.
Kapten och Rederiet ska gå på utflykt och se vad som erbjuds av... whisky.

3 kommentarer:

  1. Det känns som om Kaptens liv förändrades till det blötare i och med Bourbon kvällen i dom västra varma utmarkerna. Vi säger väl..... VÄLKOMMEN I KLUBBEN. ��

    SvaraRadera
  2. Verkar som ett härligt äventyr, när beräknas ni vara i Oban?
    Anneli

    SvaraRadera