fredag 10 juli 2015

Loch Eriboll

Kaptenen hade sedan planeringen under vintern sett fram mot att gå in i Loch Eriboll. Fjorden ligger längst nord på Skottlands kust och kapar rakt ut i Atlantens stormiga vindar när vädret beter sig från den sidan. Hur kom det att bli när vi skulle va där?

Det blev en dag med lite motström och motor. Lite vind och vår trogna följesven dimman... Det var inget speciellt med överfarten.

Så här såg det ut timme efter timme...

Efter några timmar dök land upp till babord i dimman och vi började inseglingen till Loch Eriboll.

Den medbragte fiskaren gör klar redskapen.

Svein Tore hade förberett fiskeredskapen för makrill och lite in i fjorden gjordes första försöket. Det blev en torsk, inte av den tjocka fina typen, men en slank sommarfisk. Den återvände i havet... Nästa fångst var en akkar eller bläckfisk för dom som inte är vana med norska fisknamn. Akkaren används mycket till agn men är även trevlig att äta. Det var fisken inte intresserad av och slet sig loss från kroken, plaskade i sjön och sprutade demonstrativt bläck efter Bianca.

Akkaren tittar på oss
innan det beslöt sig för att hoppa tillbaka i havet.
Vi tuffade lite längre in och provade på nytt. Det gick snabbt och fiskespöet darrade och vek sig. Upp kom tre makrillar, och tre till, och tre till...och så kunde det fortsätta men vi enades om att det räckte för middag till oss.
En av makrillarna

Längst in hittade vi två bojar och förtöjde på en av dom. Därefter åt vi en kunglig middag med absolut färsk fisk.

Hur man angör en boj..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar