lördag 18 juli 2015

Att ligga på boj!

Då låg Bianca prydligt på sin boj som med säkerhet kunde hantera en 65 foots yacht enligt "the local"! 
Besättningen inväntade den hårda vinden och som alltid när det är fint väder, solen skiner och det är vindstilla känns det så avlägset att det ska bli sämre. Men det blev det!! Natten blev en lång very windy historia! Rederiet är inte lika tuff som Kapten i dessa situationerna. Det är massor med ljud, gnissel, krängningar och på bojen dansar Bianca runt hela tiden. Det tjuter i och stagen slår mot masten. 
Oj vad var det sa Rederiet?? Det är bojförtöjningen som ligger och gnisslar så vi vet att vi sitter fast i bojen, sa Kapten! Då somnade Rederiet tryggt med gnisslande och när det blåste som värst gnisslade det hela tiden och Bianca var trygg på sin boj. 
I kasten hade vi 15m/s och sen varierade det 9-12 m/s. Är man landkrabba tycker man att det blåser mycket men i en båt är man inte så tuff.
Nästa förmiddag sken solen och det var varmt och skönt! Äsch överdriven väderprognos sa besättningen till varandra! Inte ska det blåsa mer heller men vi avvaktar. Rederiet som inte gillar vare sig städning eller matlagning är som förbytt på Bianca! Hon lagar mat, handlar och fixar! Så denna förmiddagen storstädades Bianca i väntan på ..vinden. Precis när Rederiet meddelat att på eftermiddag skulle bikinin på och här skulle det solas på däck, då kom vind och regn. Dra på trisse vad det blåste! Tur att det gnissla bra i bojförtöjningen! 
Mitt i blåsvädret fick Kapten ett samtal från babordsFredrik med solskensnyheter! Flygbiljett var bokad och två matros skulle mönstra på Bianca i Inverness i augusti.Puh! Kapten har nu fint sällskap över Nordsjön då Rederiet mönstrar av och återgår till vardagen. 

Mot kvällningen började hoppet gro om det fanns möjligheter att ta en tur in till Puben. 

Rederiet och Kapten gjorde sig klara och låg bakom Biancas akter med dingen, inväntandes en lucka i regn och vindläget. Av erfarenhet förtöjde vi dingen långt upp på land och steg sedan in i den skotska pubvärlden! 

Helt fullt och inga bord lediga för oss! Men sa Rederiet vi kan sitta i fåtöljerna i hörnan och äta! Sagt och gjort! Oj sa Rederiet, Kapten har du pengar med dig? För min plånbok ligger kvar på Bianca! Kapten är en redig karl så självklart fanns plånboken med!!
Puben fylldes snart av seglare och annat löst folk! Tips om väderleksrapporter, bra hamnar och var strömmarna är tuffa utbyttes mellan borden, blandat med tips om bra B&B! 
Bianca blir nog liggandes på sin boj en dag till! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar