fredag 31 juli 2015

Caledonien Canal

The Horshams (The Habour Master of Tarn och The Meterologist) anlände till Bianca efter en lååång resa med ett tåg som fick tekniskt fel och blev bussade till Fort Williams. 
Bianca har nu även fått båthunden från Tarn ombord och tycke uppstod mellan både hund och båt. 
Nu var besättningen på plats och lugnet lägrade sig över Bianca som låg i sealocken och guppade med alla änderna som tränade på att landa i vattnet eller försöka hacka ihjäl varandra. 
Den mycket vänliga Harbor Master i Corpach kom och meddelade att nu var det dags att börja färden i kanalen. Ojoj nu blev det bråttom. The Horsham's satt och intog lunch i 2:a Slussen medan Rederiet och Kapten snabbt kastade loss och slussade Bianca fint genom 2:a slussen. Äntligen var vi på Caledonien Canal! 
Efter en liten stund på kanalen kom vi fram till Neoptuns staircases. Det är 8:a slussar och tar ca 2h att ta sig igenom. 
Som Kni ser kan rätt så stora båtar ta sig igenom.
Efter denna bjässen var det vår tur!!
Kapten styrde nerifrån Bianca, Rederiet gick uppe på slussen och höll Bianca  i främre förtöjningen och till hjälp hade vi en från kanalen som gick i akter också uppe på slussen och Bianca fördes eller hölls fast genom slussarna när vattnet släpptes på och en ny sluss skulle äntras. 
Väldigt spännande som ni kan förstå. 
Oerhört trevlig kanalpersonal som hjälpte till och instruerade oss hela tiden. 
Vi låg förtöjde för natten efter sista slussen och det blev en väldigt fin kväll med ett pubbesök i Banavie. 
Här följer latest news from Bianca:








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar