söndag 19 juli 2015

Yatzikungen på Bianca!

Natten blev en lika windy historia som föregående. Men dagen bjöd på regn helt till på kvällen! Några av båtarna gick vidare och det är då det börjar krypa i kroppen och en viss energi börjar laddas upp hos besättningen. Ska vi? Nej det ska blåsa upp!! Men tror du verkligen på det? Titta på väderkartorna igen!! Nej vi stannar... eller föresten ska vi .. ! Besättningen kom överens att ringa the habor master of Tarns wife - the metrologist för att inhämta experttips angående (eller annat som kan vara bra att få kunskap om) väderleksutsikterna i de Brittiska farvattnen. Inget vidare väder så lugnet lägrade i båten och beslut om att ligga kvar togs. 
Rederiet börjar desperat längta att få röra på sig (läs springa) men bara tanken att klä på sig hela seglarstället, ta dingen in till land, klä av sig seglarstället och sen springa i hällregn känns även för Rederiet som lite för osmakligt! För Kapten finns inte ens de tankarna! (Alltså att springa) 
Dagen ägnades till att läsa, lyssna på sommarpratarna, sova lite och spela Yatzi. Plötligt har Kapten blivit en riktig yatzikung och vinner varje match mot Rederiet! En mycket nöjt flin har etsats fast runt Kaptens mun!! Jaja vad gör inte Redriet för lite båtfrid! 
Knack, knack sa i Biancas skrov.
En av grannbåtarna (väderrapportören från puben) hörde hur det var med besättningen och om vi hade senaste nytt om hamnarna! Kapten tackade för  omtanken och bekräftade att informationen redan fanns på Bianca.  
Dagens höjdpunkt var att regnet upphörde och ett pubbesök stog på dagordningen. Hitintills bästa Fish & Chips serverades. Nya samtal om segling, väder och bra hamnar med nya seglarbekanta. Imorgon släpper vi bojen och seglar vidare mot .. strömmen genom sundet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar