lördag 4 juli 2015

Shettland II

Bianca är i rutt men bloggen hänger lite efter vilket beror på mycket långsamt nättillgång. Vi ligger just nu i Kirkwall på Orkney, men gör ett försök att uppdatera trogna läsare.

Shetland var tufft på olika sätt för det äldre delen av besättningen gick tankarna till filmen "Braking the waves" med bland annat Stellan Skarsgård i en av rollerna. Vi hyrde bil och åkte runt några timmar, tittade på natur och bebyggelse och enades om att det var värd pengarna. Björn tog på sig rollen som chaufför. Efter femtio meter kom vi till första rondell och nerverna i bilen kom snabbt på utsidan då chauffören med lätt panik i rösten utbröt "hur gör vi nu då??" Det blev enklare efter en kort stund då vägarna blev så smala att vi körde på båda höger och vänster sida samtidigt... Det var då vi kände att det var OK att ge chauffören beröm för sin förmåga att köra bil i GB.

Typisk landskapsbild från Shetland
...och lite till från Shetland.
På kvällen samma dag åt vi middag på The Queens Hotel och hamnade i en miljö som associerades direkt till Fawlty Tower... Kaptenen satte själv kronan på verket då han i sin iver att bete seg på bästa möjliga sätt i utlandet råkade avsluta sin beställning med "thank you please".

Sedan trillade vi in på en bar med lokal musik och själarna återhämtade sig snabbt. Underbare musiker som spelade lokal folkmusik och låtar från Sverige och Norge. Det blev en helkväll som avslutades ombord på Bianca.
Det blev över midnatt innan det här gänget hade spelat klart
och vi sökte oss tillbaka till Bianca.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar