tisdag 21 juli 2015

Dyraste bojavgiften

Kapten hade läst in sig ordentligt på strömmar och tidvatten. Bianca lämnade sin boj redan kl 8 på morgonen och beslut fattades att segla ner till bron mellan Skye och "the mainland". Härlig fin segling blev det och vi forsade fram med vinden från aktern. Det gick fortare ner till bron än vad vi trodde det skulle göra. Okey sa Kapten, ska vi fortsätta eller stanna!

Vi fortsatte till strax efter bron! Oj en brygga att förtöja i!! Vatten fylldes på och mat inhandlades. And off we went again. Tidvattnet var med oss och Bianca forsade igenom den smala passagen ner mot sydvästra delen av Skye.
Rederiet kan numera hamnguiden utantill och guidar Kapten var vi ska! Siktet var nu inställt på en fin vik med seglarfolk som ägde hotellet (allt enligt Marineguiden....) och det lät trevligt med dusch, tvättmaskin och en fin vik. Men allt är inte guld fast det glimmar!

Vi förtöjde vid en boj och ringde in till hotellet för att checka att det var rätt boj. Hotellreceptionisten visste inte ens vilken boj vi pratade om utan ville bara att bi skulle boka bord! Besättningen blev a bit pissed off.

Äsch vi fortsätter till puben som bara nås via vatten! Nära på två timmar till och kapten började nu se lite sliten ut men vi kastade loss och seglare vidare till den sötaste vik med en så trevlig pub. Det blev hitintills turens dyraste bojavgift! Avgiften bestod av blåmusselsoppa (gudomligt god) och storlek större färsk hummer, ostbricka och portvin...! En fin avslutning på en väldigt lång dag på havet. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar