onsdag 29 juli 2015

På väg till Kanalen


Trots det rätt (ironisk) mulna vädret är det skotska landskapet "breathtaking" . Vi kastade äntligen loss från Oban och tuffade upp mot Fort Williams. Det är inte så att det är speciellt mycket båtar i rörelse överhuvudtaget men vi möter en och annan segelbåt. Vi möter en segelbåt och Rederiet informerar Kapten att båten är svensk! Till Rederiets stora förvåning kastar Kapten sig över Biancas flagga, sliter loss den och vevar flaggan för allt vad tyglarna håller och tjoar! Hjälp vad har hänt med Kapten??? Har han hemlängtan? Lugnet lägrade sig i båten och flaggan sätts på sin plats igen. 
Vi har fiskat vår middag och det blir färsk egenfiskad makrill ikväll.
En filosofisk diskussion uppstod varför inte alla människor kunde filea en makrill!! Kapten hade svårt att förstå att det inte var allmän kunskap men när Rederiet kontrade med om Kapten kunde stycka en gris tog diskussionen slut för det kan inte Kapten utan att läsa på.
En uppvisning av små tumlare fick besättningen innan Bianca förtöjde i bojen i Fort William. Vi tänkte ta dingen 
in till land men för ovanlighetens skull (ironisk) föll ett lätt regn. 
Istället förberedde vi Bianca på våra gästerna ankomst från London. 

Imorse vaknade Rederiet och Kapten alldeles för tidigt men spänningen var för stor att sova då nu var det äntligen dags för att äntra Caledonien Canal. Trots att Rederiet ringt och pratat med hamnkontoret var Kapten tvungen att kalla upp på vhfen för att få Rederiets information bekräftad!! Hamnkontoret sov så Kapten fick nöja sig med frukost. 8:40 började vi tuffa mot kanalen och svängde elegant in i första Slussen.

Åh det var en helt fantastisk morgon med sol och helt vindstilla (inte ironisk). Slussades upp i 1:a sealocken. Betalade och registrerade Bianca. Då mitt i euforin ringer Rederiets mobil och The meteorologist informerar försenad ankomst då tåget gått sönder i Edinburgh och de satt nu på en buss med sikte på Fort William. Det blev en lång resa för Biancas gäster. 
Nu ligger vi och väntar på att få bli slussad vidare upp i sealocken. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar